-
Kadınların şiddetten korunması amacıyla 10 yıl önce hayata geçirildi
-
Bugüne kadar 380 bin indirilme ve aylık ortalama 1000 kullanıcı
-
Apple Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebiliyor
Şiddete uğrayan ve güvenliği konusunda endişe duyan kadınlara destek oluyoruz.
-
Kadınların şiddetten korunmasına destek olmak ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda onları bilgilendirmek amacıyla Kırmızı Işık uygulamasını geliştirdik.
Uygulamaya son olarak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı eğitim videoları ve Şiddet Farkındalık Testi eklendi. Yeni eklentilerle, kadınların şiddet türleri hakkında farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.
Uygulamayı iOS ve Android marketlerden ücretsiz indirmek mümkün.
-
-
Şiddet Farkındalık Testi
- Anasayfa butonuna basın.
- Şiddet Farkındalık Testine katıl butonuna ve ardından Başla butonuna basın.
- Karşınıza herhangi bir şiddet türü hakkında 5 soru gelecek. Size en uygun cevapları seçin.
- Her cevabınız için ayrı bir yüzdelik dilim çıkacak.
- Tüm soruları cevaplandırdıktan sonra Test Sonuçlarını Gör butonuna bastığınızda, cevaplandırdığınız soruların ait olduğu şiddet türü hakkında bilgiler karşınıza çıkacak.
- Bu bilgiler sonrasında Nasıl Destek Alabilirim butonuna basarak, ilgili şiddet türü ile karşılaşıldığı durumda hangi kurumlarla iletişime geçmeniz gerektiği bilgisini göreceksiniz.
- Diğer Kategorileri Gör seçeneğinden ilgili şiddet türü hakkındaki bilgilere erişebilirsiniz.
-
-
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Videoları
Anasayfa butonuna bastığınızda alt kısımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği video kategorisini göreceksiniz.
Eğitim videolarını incele butonuna bastığınızda 5 video karşınıza gelecek. Bu videolar aşağıdaki konuları kapsamaktadır:
1- Toplumsal Cinsiyet Eşitliği nedir?
2- Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sonuçları nelerdir? Hayatımızda neleri değiştirir?
3- Biyolojik cinsiyet ve toplumsal cinsiyet arasındaki farklar nelerdir?
4- Cinsiyete dayalı ön yargılar, iş hayatında karşımıza nasıl çıkar?
5- Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için biz neler yapabiliriz?
Sıkça Sorulan Sorular
Uygulamayı nasıl edinebilirim?
Uygulama Apple Store veya Google Play platformlarından ücretsiz olarak indirilebilir.
Şiddet Farkındalık Testi aşamaları nasıl ilerliyor?
Anasayfa butonuna tıklayın. Şiddet Farkındalık Testine Katıl yazısına; ardından da Başla butonuna tıklayın. Karşınıza herhangi bir şiddet türü hakkında 5 soru gelecektir, size en uygun cevabı seçin. Seçeneklere tıkladığınızda, seçenekler üzerinde yüzdelik dilimlerini göreceksiniz. Bu yüzdelikler, uygulamada Şiddet Farkındalık Testini kullanıp o cevabı veren kişileri göstermektedir. Tüm soruları cevaplandırdıktan sonra Test Sonuçlarını Gör butonuna tıklayarak cevaplandırdığınız soruların ait olduğu şiddet türü hakkında bilgiler karşınıza çıkacaktır. Şiddet türü hakkında bilgiler sonrasında karşınıza gelen Nasıl Destek Alabilirim butonuna tıklayarak bu şiddet türü ile karşılaşıldığı durumda hangi kurumlarla iletişime geçmeniz gerektiği bilgisini göreceksiniz. Diğer Kategorileri Gör diyerek diğer şiddet türleri hakkında soruları cevaplayıp, ilgili şiddet türü hakkındaki bilgilere erişebilirsiniz.Testten çıkmak istediğiniz durumda sağ üstte yer alan x işaretine tıklayıp Kapat seçeneğini seçerek testten çıkabilirsiniz.
Güvendiğim kişilerin numaralarını uygulamaya nasıl eklerim?
Uygulamanın giriş ekranında yer alan “Kişi Ekle” sekmelerine tıklayarak acil bir durumda ulaşmak istediğiniz kişilerin (3 kişiye kadar) telefon numaralarını kaydedebilirsiniz.
Acil SMS içerisinde hangi metin yer alıyor?
Acil SMS’e tıklandığında “Tehlikede olabilirim beni ara, lokasyonum ...” SMS’i karşı tarafa gidiyor.
Sahte Uygulama nasıl çalışıyor?
Parmağınızı ekrandaki boş bir alanda aşağıdan yukarı doğru kaydırdığınızda ekran Kırmızı Işık’a geri döner.
Bilgiler bölümündeki yer alan bilgilere güvenebilir miyim?
Tüm bilgiler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlamış olduğu bilgilerden alınmıştır.
Destek bölümündeki haritada yer alan bilgiler nelerdir?
Harita bölümünde 81 ildeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) yer alıyor.
Harita bölümündeki pinlenen kırmızı ev işaretlerinin anlamı nedir?
Kırmızı pinler, 81 ildeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’ni (ŞÖNİM) gösteriyor.
Gelen SMS’lerde kişinin ismini değil numarasını görüyorum. Neden?
Uygulama kişinin rehberine erişim sağlayamadığı için SMS’lerde takip eden/edilen numarası ile yer alıyor. Ancak uygulama içerisinde gelen bildirimler belirlemiş olduğunuz kişi ismi ile geliyor. (Örn: “XXX soruyor iyi misin?” bildirimi)
Uygulama hakkında düşüncelerimi/önerilerimi paylaşmak istiyorum. Nereden paylaşabilirim?
Uygulamanın Ayarlar bölümünde en alt kısımda yer alan Geri Bildirim alanında “Görüşünü Paylaş” butonuna tıklayarak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.
Uygulamadaki diğer dil seçeneklerini nasıl görebilirim?
Ayarlar kısmına geldiğinizde karşınıza Dil Seçimi alanı çıkacak. Türkçe/İngilizce/Arapça dil seçeneklerinden birini seçip Değiştir butonuna tıklayarak dil seçimini yapabilirsiniz.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği videoları ne anlatıyor?
Toplumsal cinsiyet eşitliği tanımını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sonuçlarını, hayatımızda neleri etkilediğini, biyolojik cinsiyet ve toplumsal cinsiyet arasındaki farkları, iş hayatında cinsiyete dayalı ön yargıları ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için bizim yapmamız gerekenleri kapsayan bir video serisidir.
Projelere Göz At
-
Yapay Zekâ Yıldızları
Vakıf, 8 yıl önce hayata geçirdiği ve 400 bini aşkın çocuğa kodlama öğrettiği “Yarını Kodlayanlar” projesinin ardından şimdi de “Yapay Zekâ Yıldızları” adıyla yeni bir dijital eğitim projesi başlattı.
Detaylar
-
Dijital Benim İşim
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesiyle, 18 yaş üstü kadınların dijital topluma dahiliyetlerini sağlamayı ve bilgi teknolojileri eğitimi almış kadınların işgücüne katılmasını amaçlıyoruz.
Detaylar
-
Çocuk ve Aile Merkezi
AÇEV ile birlikte deprem bölgesindeki çocuklar, ebeveynler ve genç kadınlar için bilimsel temelli programlarla çocukların bu süreçteki öğrenme kayıplarını telafi edebilmeyi, ebeveynlere çocuklarını destekleme becerileri kazandırabilmeyi ve genç kadınların güçlenebilmelerini hedefliyoruz. Kurduğumuz Çocuk ve Aile Merkezleri ile 1 yıl içerisinde 4500 çocuk ve ebeveyn ile 2500 genç kadına ulaşmayı hedefliyoruz.
Detaylar
-
Tamamlanan Projeler
Detaylar